Huidinstituut Kosmetiek werkt met Idun Minerals, een full colour make-up lijn van 100% puur gezuiverde mineralen.

IDUN Minerals is in Zweden ontwikkeld door een team van vooraanstaande wetenschappers en huid-experts. Het is een full colour make-up lijn geschikt voor alle huidtypes, zelfs voor de gevoelige, hyper allergische huid en de huid met acné, rosacea en eczeem.

De producten van IDUN Minerals bestaan uit 100% puur gezuiverde mineralen, vrij van nikkel, chroom en micro-organismen. Ze bevatten tevens géén talk, olie, siliconen, parfum, bismuth en conserveringsmiddelen zoals parabenen. De producten bevatten verder ook géén andere kunstmatige ingrediënten of onnodige toevoegingen die een slechte invloed kunnen hebben op uw huid. De puur natuurformules van IDUN Minerals zijn dus volledig vrij van ingrediënten die jeuk, huiduitslag en andere allergische reacties of huidirritaties kunnen veroorzaken.

Deze full colour make-up lijn bestaat uit minerale poeders, poeder– en vloeibare foundations, concealers, blushers, bronzers, lipglosses, lipsticks, oogschaduwen, mascara’s, oog-en wenkbrauwpotloden, nagellakken en luxe make-upkwasten.

Uniek product

Uniek in de make-up lijn van IDUN Minerals is de poeder foundation die slechts 6 ingrediënten bevat en zelfs wordt aanbevolen door de Swedish Asthma and Allergy Association. De natuurlijke samenstelling verstopt niet de poriën en laat uw huid volledig ademen. De poeder foundation geeft een stralende en natuurlijke look, terwijl ze uw huid verzorgen, verzachten én beschermen. De van nature rijke kleurpigmenten zorgen voor een mooie egale, natuurlijke teint en de poeder foundation blijft de hele dag perfect zitten.

Veilig en verzorgend uw nagels lakken met de unieke 5-Free-Formula.

De nagellakken van Idun Minerals hebben prachtige kleuren die lang blijven zitten en die allemaal één ding gemeen hebben: ze zijn intensief verzorgend en vooral veilig qua samenstellingen, dankzij de ‘5-Free Formula’. Een relatief nieuwe term binnen de wereld van de nagellakproductie.

Het betekent dat alle IDUN Minerals nagellakken zijn ontwikkeld zónder de onderstaande vijf schadelijke ingrediënten die in diverse nagellakmerken nog steeds worden gebruikt:

  1. Tolueen: Dit oplosmiddel heeft niet alleen een heel sterke geur, inhalatie ervan is niet aan te raden omdat deze chemische stof kan zorgen voor misselijkheid, duizeligheid en vermoeidheid.
  2. Dibutylftalaat: Ftalaten zijn weekmakers, die bekend staan vanwege hun mogelijk hormoon verstorende eigenschappen in het lichaam.
  3. Formaldehyde: Aldehyden zijn reactieve verbindingen die samen gaan met een hoge toxiciteit. Deze stof kan onder andere ademhalingsproblemen, astma, gevoelige ogen, hoofdpijn en huidirritaties veroorzaken.
  4. Formaldehyde Hars: Een derivaat van formaldehyde, dat onder meer allergische huidreacties kan veroorzaken.
  5. Kamfer: Deze stof veroorzaakt vaak een gele verkleuring van de nagels en onttrekt belangrijke voedingsstoffen aan de nagels.

De mascara  ‘Magna’ van Idun Minerals is in 2018 uitgeroepen tot de “Best mascara of the year” in Zweden.

De eeuwige jeugd

De merknaam “IDUN” komt van de oude Noorse godin van de eeuwige jeugd. Zij had een mand met magische gouden appels, die zij deelde met andere goden om ze jong te houden. De verpakkingen zijn voorzien van interpretaties van de godin en deze zijn gemaakt door kunstenaar Patrizia Gucci.

De beauty en de appel…het verbeteren van het leefklimaat op aarde

Voor elk wereldwijd verkocht product van IDUN Minerals plant het bedrijf fruitbomen op plaatsen in Oost Afrika waar fruit, schone lucht en werkgelegenheid het hardst nodig zijn. Dit project is gericht op het helpen van mensen in nood en wordt gedaan in samenwerking met Vi Agroforestry (Vi-skogen), een Zweedse organisatie die erop gericht is om armoede te bestrijden en het leefklimaat van mensen in Afrika te verbeteren.