Kuren met fruitzuren

Bij Huidinstituut Kosmetiek kunt u ook een afspraak maken voor een kuur met fruitzuur. U kunt ook kiezen voor een losse behandeling. Ik werk met meerdere soorten fruitzuren. Het beste resultaat krijgt u door een kuur van meerdere fruitzuurbehandelingen te volgen.
Aan iedere fruitzuurbehandeling is een voor- en nazorgtraject verbonden.

Wat zijn fruitzuren

Fruitzuren komen in de natuur in verschillende vruchten voor. Glycolzuur gemaakt uit suikerriet heeft in de geneeskunde de meeste aandacht gekregen omdat het van alle fruitzuren de kleinste molecule heeft. Hierdoor kan het dieper en beter in de huid dringen en zodoende meer spectaculaire veranderingen teweegbrengen dan alle andere fruitzuren.

Er zijn enkele contra-indicaties

Zwangerschap, geven van borstvoeding, minimaal 2 dagen vooraf geen harsbehandeling in gezicht, vitamine A medicatie voorgeschreven door een arts, allergie voor aspirines (salicylzuur), geïrriteerde huid, beschadigde huid, zonverbrande huid, een huid die recent een microdermabrasie behandeling of laserbehandeling heeft gehad.
In het voor- en nazorgtraject bij de fruitzuurbehandeling is bescherming van licht en zon op de huid van essentieel belang.

Welke resultaat kunt u verwachten met een fruitzuur peeling

uw huid ziet er gladder uit en de poriënstructuur is verfijnt. Uw huid voelt zacht aan en kan wat gevoelig zijn. Dit verdwijnt binnen een paar uur.

 • verwijdert dode huidcellen
 • betere hydratatie
 • betere opname van werkstoffen
 • vermindering van acne
 • vermindering van rosacea
 • een gladdere huid en betere huidskleur
 • betere en fijnere huidstructuur, poriën verfijnen
 • pigmentvlekjes vervagen c.q.  verminderen
 • fijne lijntjes en rimpeltjes vervagen en verminderen

BioPeel als kuur

Om de huid intensief te verbeteren en langdurige resultaten te behalen, kunt u kiezen voor meerdere behandelingen. Een kuur bestaat uit minimaal 3-6 behandelingen met een interval van 7- 14 dagen.

Na de kuur kan het resultaat behouden worden door iedere 3 maanden de Bio Peel behandeling te herhalen.

De Bio Peel is een kruidenpeeling, waarbij een mix van kruiden, zeewier en algen op de huid aangebracht worden. Deze kruiden en maritieme extracten zetten de huid aan tot regeneratie, waardoor de huid zichzelf van binnenuit gaat herstellen, met een zichtbaar resultaat. De Bio Peel kan door de werking van binnenuit het hele jaar worden ingezet.

Door middel van een massage worden de heilzame stoffen uit de kruidenpeeling optimaal door de huid opgenomen. Het herstelvermogen van de huid wordt direct geactiveerd. Ook worden tijdens de massage dode huidcellen effectief verwijderd. Na de massage wordt er een specifiek masker aangebracht geschikt voor het type behandeling dat is gewenst.

U krijgt vooraf een uitgebreid advies hoe uw kuur gaat verlopen, welke producten u het beste thuis kunt gebruiken en welk natraject belangrijk is.

Contra-indicaties

De Bio Peel heeft de volgende contra-indicaties:

 • Open wondjes
 • Actinische keratose
 • Retinoiden: (waaronder Vit. A zuur) ( roaccutane gaat steeds in overleg met behandelend arts.
 • Virale infecties (zoals een actieve koortslip)
 • Pas gezette fillers of Botox. Hier houden wij minimaal een maand als periode aan.
 • Kanker: ook als er nog kankermedicatie wordt ingenomen.
 • Bij pas geharste huid moet er minimaal 14 dagen tussen zitten.
 • Tussen behandelingen zoals: microdermabrasie, sterk chemische peeling, IPL en laserbehandeling moet minimaal 6 weken tussen zitten.

Zwangerschap is geen contra-indicatie, maar wordt afgeraden. Door de veranderde hormoonhuishouding kan de huid heel anders reageren dan verwacht.

Resultaat:

Pigmentvlekjes zijn minder zichtbaar, onderhuidse ophopingen van talg nemen af, acné vermindert, rimpels verzachten en de huidstructuur wordt in zijn geheel verbeterd.
De huid voelt meteen zacht en glad aan en ziet er gezond uit. De huid heeft een natuurlijke glow en de huidtextuur is verfijnd

Het huideigen herstelvermogen wordt geactiveerd en verhoogd. Daarnaast heeft de Bio Peel een sterk ontgiftende werking.

Behandeling:

Specifieke reiniging voor Bio Peel- Bio Peel kruidenpeeling met massage van gezicht – op huidprobleem afgestemd vliesmasker-serum- dag – of nachtcrème en oogcrème.

BioPuls Therapy als kuur

Door de stimulatie en verstrakking van de gezichtsspieren wordt deze behandeling ook wel vergeleken met een natuurlijk miniface-lift.

Daarnaast is deze behandeling zeer geschikt voor de huid met acné. Door toename van zuurstofrijk bloed tijdens de behandeling stijgt het zuurstofniveau in alle lagen van de huid, waardoor de bacterie die zorgt voor puistjes( P. acnes bacterie) minder kans krijgt om zich optimaal te ontwikkelen.

Collageen- enzymatische en zuurstofprocessen worden in werking gezet met deze behandeling waardoor deze voor veel uiteenlopende doelen geschikt is van anti-aging tot vermindering van acné.

Deze behandeling is uniek in Nederland. Hij richt zich namelijk op het weefsel rondom de cellen, het extracellulaire weefsel. Cellen voeren zelf namelijk veel afval- en gifstoffen af richting het extracellulaire weefsel, waar het vaak opgeslagen blijft en moeilijk afgevoerd kan worden.

De BioPuls Therapy richt zich op het doorspoelen en ontgiften van deze gebieden, zowel in de huid als het spierweefsel.

Het resultaat is opmerkelijk, door diepe ontgifting en oxygenatie, regenereert en verstevigt het spierweefsel. Hierdoor is de huid ook veel beter in staat om werkstoffen op te nemen en om collageen aanmaak te activeren.

Contra -indicatie

De BioPuls Therapy heeft de volgende contra-indicaties:

 • Overgevoeligheid voor de ingrediënten zoals ananas en retinol
 • Zwangerschap of borstvoeding
 • Medicatie bij kanker
 • Botox-fillers

Resultaat:

U huid ziet er stralend uit en laat het effect van een natuurlijke mini facelift zien. Pigmentvlekjes zijn minder zichtbaar, rimpels verzachten en acné en onderhuidse talgophopingen verminderen/verdwijnen. De ontgifting in uw huid gaat tot wel 1 maand na behandeling door. Uw huid houdt langere tijd een mooie glow. De lifting van uw gelaatsspieren houdt, afhankelijk van het aantal behandelingen, 3 tot 6 maanden aan na de laatste behandeling.

Behandeling:

Specifieke reiniging voor BioPuls- BioPuls toner-uitreiniging- Vitamine C behandeling – Anti-Gravity serum – BioPulse masker (duur 45 min) – BioPuls toner- Oil elixer – of dag/nachtcrème en oogcrème.

Kuur bij acné

Afhankelijk van de vorm van acné die u heeft zal er een persoonlijk behandelplan met advies voor u worden gemaakt.

De soort kuur wordt tijdens het eerste gesprek en afhankelijk van de uitkomst van de intake en huidanalyse samen met u uitgebreid en zorgvuldig besproken

Naar aanleiding hiervan maak ik voor u een individueel behandelplan, inclusief advies voor thuis- gebruik van producten.

In grote lijn zal de kuur bestaan uit een combi van een behandeling BioPuls Therapy en meerdere behandelingen met de Bio Peel kruiden.