Mannen

Bij Huidinstituut Kosmetiek hebben wij kennis en ervaring met behandelingen van de mannenhuid.
De structuur van de mannen- en vrouwenhuid is hetzelfde en bestaat uit dezelfde huidlagen, toch zijn er enkele essentiële verschillen:

  • De talgproductie van de mannenhuid is hoger en hierdoor vatbaarder voor puistjes en een vette huid;
  • De mannenhuid heeft een sterkere doorbloeding, meer haarvaatjes en zenuwuiteinden. Waardoor de huid gevoeliger is.
  • De zuurgraad van de mannenhuid ligt tussen 6,3 en 5,6 PH. Dit maakt de huid gevoeliger voor ontstekingen. Een goede zuurgraad ligt tussen 4,5 en 5,5, PH.
  • De mannenhuid is 15 tot 20% dikker en ook steviger dan de vrouwenhuid. Rimpels en slappe huid zijn hierdoor minder snel zichtbaar.

De eerste behandeling starten wij met een kennismaking van de huid aan de hand van een uitgebreid intakegesprek en een huidanalyse.
De huidanalyse voer ik uit met kwalitatief een van de beste huidanalyse apparaten ter wereld van Courage & Khazaka. Ik meet vocht, vet, elasticiteit, roodheid en pigmentatie op en in uw huid.
Het huidverbeteringsmerk SalonnePro Amsterdam heeft een mannenlijn met een heerlijke subtiele geur.

U heeft een keuze uit de volgende behandelingen:

Kennismaken “een kijkje in uw huid”

Voor u maak ik zichtbaar wat het blote oog niet ziet.

Bij een eerste afspraak maak ik altijd kennis met uw huid aan de hand van een uitgebreide intake/anamnese. In deze intake komen naast vragen over uw huid ook vragen aan bod over scheergewoontes, leefstijl, voeding en eventueel medicijngebruik.

De huidanalyse voer ik uit met kwalitatief een van de beste huidanalyse apparaten ter wereld van Courage & Khazaka. Ik meet elasticiteit, vocht en vetgehalte, roodheid en pigmentatie op en in uw huid.

Aansluitend krijgt u een volledig op maat gemaakte behandeling om uw huid te verbeteren. De behandeling is tevens vocht en vetherstellend, werkt sterk op reparatie van uw huid met celstimulerende eigenschappen, herstel van de lipidenlaag en hydratatie.

Een enzymatische peeling en een vliesmasker gedrenkt in werkstoffen die geschikt zijn voor uw huid, zijn onderdeel van deze huidverbeterende gezichtsbehandeling.

Resultaat:

Uw huid krijgt een enorme energie boost. Dode huidcellen zijn verwijdert, de weerstand herstelt en de huid voelt zacht aan en ziet er vitaal en stralend uit. Na de behandeling ontvangt u binnen enkele dagen een volledig stappenplan voor de instituutbehandelingen en productadvies voor thuis.

Behandeling:

Een uitgebreid intakegesprek, een huidanalyse, reiniging met aansluitend een enzymatische peeling, uitreiniging, modelleren van de wenkbrauwen (indien gewenst) , massage van nek en schouders, vliesmasker, afgerond met een dag – of nachtcrème en oogcrème.

Huidtype:

geschikt voor ieder huidtype.

Energieboost

Geef uw huid die extra energieboost

Uw huid ziet er vermoeid uit, kan een extra oppepper gebruiken en u wilt de stress van iedere dag even van u afschudden. Soms is de huid dof en of vaal en zijn de eerste lijntjes zichtbaar.

U heeft daarnaast de behoefte aan een verwenmomentje voor uzelf en u wilt genieten van een heerlijk ontspannen massage van nek en schouders.

Deze behandeling is geschikt voor alle leeftijden. Afhankelijk van de behoefte van uw huid, op dat moment, kies ik steeds voor een op maat gemaakte huidcocktail van de beste werkstoffen.

Na de reiniging volgt een enzymatische peeling of scrub. Een milde doch grondige wijze om doffe, dode huidcellen, die het huidoppervlak “verstikken” te verwijderen. Dit geeft in korte tijd een ware “boost” aan uw cellen en stimuleert een gezonde doorbloeding. Tijdens deze behandeling geniet u van een ontspannen massage van nek en schouders met een serum of oil elixir als extra toevoeging.

Deze behandeling wordt afgesloten met een van de succes maskers van SalonnePro Amsterdam (SPA). Het soort masker is afhankelijk van de behoefte van uw huid.
Alle maskers van SPA werken voedend, zijn rijk aan peptides en antioxidanten.

Resultaat:

Uw huid is glad en laat een steviger huidreliëf zien. Zij voelt zacht en ontspannen aan en laat een gezonde kleur zien. U ervaart een algeheel gevoel van ontspanning.

Behandeling:

Korte huidscan-reiniging- dieptereiniging (enzymatische peeling) – uitreiniging- modelleren van de wenkbrauwen (indien gewenst)- massage met serum- vliesmasker- dag – of nachtcrème- oogcrème.

Huidtype:

Geschikt voor elk huidtype die behoefte heeft aan algehele huidverbetering en een extra oppepper kan gebruiken.

Aanbevolen frequentie:

Voor een optimaal resultaat 1x per 4 weken.

Skin Pure, zuiver uw huid

Verfrist en reinigt uw onzuivere huid

De ideale behandeling voor de jeugdige – of onzuivere mannenhuid die behoefte heeft aan een extra dieptereiniging, het verwijderen van comedonen en reinigen van verstopte poriën, niet zijnde actieve acné.

De huid wordt intensief uitgereinigd en aansluitend behandeld en extra gevoed met een zeer specifiek vliesmasker, dat afhankelijk van de gevoeligheid van de huid, bestaat uit een koolmasker doordrenkt met een zeer intensief werkend serum op basis van verschillende ingrediënten die de poriën samentrekken, overmatige talgproductie en ontstaan van onzuiverheden tegengaan en overgevoeligheidsreacties van de huid verminderen.

De aanmaak van nieuwe cellen wordt gestimuleerd en de vette glans door overmatige talg geabsorbeerd. Om uw huid extra te desinfecteren en werkstoffen verder in te sluizen maak ik gebruik van hoogfrequentie apparatuur.

Resultaat:

Een zuivere huid die glad en fris aanvoelt, zonder irritatie.

Behandeling:

Korte huidscan- reiniging- dieptereiniging- uitreiniging- specifiek vliesmasker doordrenkt met een intensief werkend serum, afsluitend met een dag – of nachtcrème en oogcrème.

Huidtype:

Geschikt voor de onzuivere of vette mannenhuid met comedonen en of verstopte poriën.
Actieve acné is hier een contra-indicatie. Zie hiervoor de Basis Acné behandeling.

Aanbevolen frequentie:

Afhankelijk van de behoefte van de onzuivere huid. Indien meerdere behandelingen nodig zijn, is de kuurvorm van de Bio Kruiden Peel wenselijk.

Bio Peel Kruidenpeeling

Een unieke methode voor diverse huidaandoeningen

De Bio Peel is een kruidenpeeling, waarbij een mix van kruiden, zeewier en algen op de huid aangebracht worden. Deze kruiden en maritieme extracten zetten de huid aan tot regeneratie, waardoor de huid zichzelf van binnenuit gaat herstellen, met een zichtbaar resultaat. De Bio Peel kan hierdoor het hele jaar worden ingezet

Wat de Bio Peel zo uniek maakt, is het gebruik van een 100% natuurlijke mix van kruiden en algen. De kruiden en algen worden geactiveerd met een speciale gel. Hierdoor worden de voedingstoffen die zij bevatten goed opgenomen in de huid.

Het huidgevoel kan als prikkelend, tintelend of branderig worden ervaren. Na het verwijderen van de peeling is het absorptievermogen van de huid sterk verhoogd. Dit wil zeggen dat alle producten na de Bio Peel beter opgenomen worden. Het betekent ook dat deze producten (zoals een masker) intensiever werken en ook intensiever voelen. De huid is gevoeliger na de Bio Peel. Dit kan geen kwaad, het is een teken dat de huid aan het werk wordt gezet.
Het metabolisme van de huid krijgt een boost. De doorbloeding wordt geactiveerd en de opname van zuurstof en voedingstoffen wordt verbeterd. Eventuele roodheid na de behandeling trekt vanzelf weg

De spirulina alg die gebruikt wordt voor deze behandeling bevat op zich al 11 vitaminen, 10 mineralen en 18 aminozuren. Deze zijn door de cellulaire structuur zeer gemakkelijk op te nemen door onze eigen huidcellen. Daarnaast heeft de Bio Peel een sterk ontgiftende werking.

Resultaat:

De huid voelt meteen zacht en glad aan en ziet er gezond uit. De huid heeft een natuurlijke glow en de huidtextuur is verfijnd. Verstopte poriën zijn weer open en de talgproductie wordt verder genormaliseerd.

Behandeling:

Korte huidscan- specifieke reiniging voor Bio Peel- Bio Peel kruidenpeeling – vlies of Gold Jelly Masker-serum- dag – of nachtcrème en oogcrème.

Huidtype:

Geschikt voor alle huidtypen en voor diverse huidproblemen inzetbaar: zoals acné, onderhuidse ophopingen van talg, huidveroudering en pigmentstoornissen en als structurele ondersteuning tijdens een “gewone” behandeling.

Aanbevolen frequentie:

Afhankelijk van de huidaandoening kan er ook gekozen worden voor een kuur. zal de kuur bestaan uit 3 tot 6 behandelingen met een interval van 7 tot 14 dagen en producten voor thuisgebruik. Zie hiervoor bij kuren.