Wie ben ik
In de jaren’70 en ’80 heb ik ruim 10 jaar gewerkt als schoonheidsspecialiste in mijn eigen Huidinstituut. Tijdens mijn opleiding Stivas A en B heb ik ruim 1,5 jaar stage gelopen bij de aangesloten salon van opleidingsinstituut Mutsaers in Tilburg, waar ik mijn opleiding genoot. Destijds was al zichtbaar dat ik met veel passie en vaardigheid dit vak uitoefende. Tijdens mijn vervolgopleiding van Stivas B, gaf ik dan ook reeds les in praktische vaardigheden.

In die tijd had naast huidverzorging ook huidverbetering al mijn aandacht. Echter in die tijd was dit voorbehouden aan de plastische chirurgie en dermatologie. Een samenwerking met deze disciplines was in die tijd ondenkbaar. Destijds de ontbrekende schakel en de verdieping die ik mistte binnen dit prachtige vakgebied. Reden dat ik eind jaren ’80 besloot om te stoppen met mijn Huidinstituut.

Gelukkig veranderen tijden en inzichten en is huidverbetering- en verjonging inmiddels een specialisatie die niet alleen is voorbehouden aan de plastische chirurgie en dermatologie. Beide disciplines werken tegenwoordig steeds vaker samen met huidtherapeuten, huidprofessionals en schoonheidsspecialisten.

Het bleef ‘kriebelen’ en na een periode van meer dan een jaar van lezen, marktverkenning, onderzoeken en wikken en wegen heb ik begin 2018 de knoop doorgehakt.

In een levensfase waarin de een misschien gaat (mee) zorgen voor kleinkinderen, verre reizen gaat maken of gewoon heerlijk thuis geniet van de ‘gouden’ levensfase, ben ik daarentegen gestart met HUIDINSTITUUT KOSMETIEK.

2018 was het jaar van opleidingen, trainingen en vaardigheden en massagetechnieken weer letterlijk en figuurlijk in mijn vingers krijgen. In de afgelopen jaren volgde ik diverse trainingen en opleidingen op het gebied van huidverjonging- en verbetering o.a.:

  • Post HBO Chemische Peelings. gevolgd bij Huyd, expertisecentrum voor professionals. Certificaat;
  • Basis- en vervolgopleiding Dermatologie, gevolgd bij Uconsultancy. Certificaat;
  • Microneedling, gevolgd bij Karlijn Tempelman. Certificaat;
  • Masterclass Microneedling Rosacea, gevolgd bij Karlijn Tempelman. Certificaat;
  • Kobido – Japanse gezichtsmassage, gevolgd bij Ziyuli Academie. Certificaat;
  • Acne specialisatie, gevolgd bij opleidingsinstituut Arrancar. Diploma;
  • Training “Werken met Hoog Frequentie;
  • Diverse producttrainingen op het gebied van huidverjonging- en verbetering.

Met gepaste trots mag ik mij dan ook inmiddels ‘Huidprofessional’ noemen.
Met Huidinstituut Kosmetiek sta ik voor natuurlijke schoonheid, zonder het gebruik van fillers of chirurgische ingrepen. Mijn visie op een gezonde huid is een totaalaanpak van verzorging, voeding en levensstijl.

Sibylle Buck
Huidinstituut Kosmetiek.