Werkzaam als projectleider ‘Werk” heb ik een uitdagende baan die me veel energie geeft en die ik met veel plezier uitoefen. Werk is voor mij onlosmakelijk verbonden met mijn leven en staat voor mij los van leeftijd.

Zo’n 27 jaar geleden ben ik, na ruim 8 jaar te hebben gewerkt als schoonheidsspecialiste, gestopt met mijn eigen schoonheidssalon. Naast huidverzorging had huidverbetering in die tijd ook al mijn aandacht. Echter in die tijd was dit voorbehouden aan de plastische chirurgie en dermatologie. Een samenwerking met deze disciplines was in die tijd ondenkbaar.

Gelukkig veranderen tijden en inzichten en is huidverbetering inmiddels een specialisatie die niet alleen is voorbehouden aan de plastische chirurgie en dermatologie. Beide disciplines werken tegenwoordig steeds vaker samen met huidtherapeuten, huidprofessionals en schoonheidsspecialisten. Destijds de ontbrekende schakel en de verdieping die ik mistte.

Het bleef ‘kriebelen’ en na een periode van meer dan een jaar van lezen, marktverkenning, onderzoeken en wikken en wegen heb ik begin 2018 de knoop doorgehakt.

In een levensfase waarin de een misschien gaat (mee) zorgen voor kleinkinderen, verre reizen gaat maken of gewoon heerlijk thuis geniet van de ‘gouden’ levensfase, ben ik daarentegen gestart met HUIDINSTITUUT KOSMETIEK.

2018 was het jaar van opleiding, training en oude vaardigheden weer letterlijk en figuurlijk in mijn vingers krijgen o.a. door veel te oefenen met massagetechnieken en met name het specialiseren in huidverbetering. Met gepaste trots kan ik mij nu huidprofessional noemen. Daar waar de een stopt met huidverbetering ben ik een stap verder gegaan door mij te specialiseren in het vroegtijdig herkennen van huidaandoeningen.

Met Huidinstituut Kosmetiek sta ik voor natuurlijke schoonheid, zonder het gebruik van fillers of chirurgische ingrepen. Mijn visie op een gezonde huid is een totaalaanpak van verzorging, voeding en levensstijl.
Ik heet u dan ook van harte welkom

Sibylle Buck
Huidinstituut Kosmetiek.